poniedziałek, 6 grudnia 2010

Sałatka grecka (Grecja) -

- składniki

3 pomidory
1 ogórek
1 czerwona cebula
1 zielona papryka
20 dag czarnych oliwek (15 sztuk)
18 dag sera feta
100 ml oliwy
2 łyżki octu winnego
natka
sól
pieprz
oregano.
Sałatka grecka (Grecja) - sposób przygotowania
Najpierw przygotuj składniki na sałatkę grecką. Pomidory pokrój w grubą kostkę, obranego ogórka w półplasterki. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę o boku 5 mm. Dodaj oliwki i pokrojoną natkę. Cebulę obierz, pokrój w talarki, dodaj do sałatki. Sałatkę grecką przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Skrop oliwą i octem winnym. Na końcu do sałatki greckiej dodaj pokrojony w kostkę ser feta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz